Odaklan ve Takip et

Odaklan ve Takip et

Odaklan ve Takip et

Enerjik ve heyecanlı köpekler genelde pek düşünmeden, istediği yere koşturmaya bayılır. Bu oyun sayesinde köpeğiniz hedefe odaklanmayı ve takip etmeyi öğrenir. Özellikle çok enerjik köpeklerin tüm enerji ve odaklarını bir şeye, ödül mamasına vermelerini sağlar. Evcil dostunuz bu oyunu öğrenirken ilk başta biraz zorlanabilir, ama biraz sabır ve pratikle hem sizin için izlemesi hem de köpeğiniz için oynaması keyifli bir hal alır.

 

Öncelikle “otur ve bekle” komutu ile başlayın. Köpeğiniz beklerken önünde sıra halinde küçük ödül mamaları dizin. Sonrasında, “bul” komutu ile köpeğinize harekete geçirin. Bu oyunca köpeğinizin hem görme hem de koklama duyularını geliştirerek mamayı bulmasını amaçlıyoruz. Aşamalı olarak oyunu zorlaştırabilirsiniz, mesela düz çizgi olarak dizdiğiniz ödül mamalarını daha boşluklu, ya da dalgalı bir şekilde dizebilirsiniz. Köpeğiniz mamaları her bulduğunda “aferin” diyerek ödüllendirip onu motive edebilirsiniz. Oyun zorlaştıkça, köpeğiniz daha uzun süre odaklanmaya alışacaktır. Kazancağı uzun süreli odaklanma becerisi de çok enerjik olan köpeğinizin biraz daha sakinleşmesine yardımcı olabilir.

 

Bu oyunun içeriğini istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Köpeğiniz daha basit şekilde dizilmiş mamaları bulmaya alıştıktan sonra, mamaları çim bir zemine saklayarak oyunu zorlaştırabilirsiniz. Bunu yaparken kokusu daha belirgin mamalar kullanabilirsiniz. Ya da birden fazla küçük mamalardan bir dizilim oluşturmak yerine, evcil dostunuzun en sevdiği büyük ödül mamasını açık alanda iyice saklayabilirsiniz. Oyunu zorlaştırmayı, çeşitlendirmeyi deneyerek köpeğinizle enerji ve eğlence dolu bir zaman geçirebilirsiniz!

Yorum yaz

*Zorunlu Alanlar

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.