Otur ve Bekle

Otur ve Bekle

Otur ve Bekle

Evcil dostlarınızla zaman geçirmek; onlarla oynayıp çeşitli komutlar öğretmek aranızdaki bağı ve dostluğu güçlendirir. Köpeğinize basit komutlar öğreterek birlikte keyifli zaman geçirebilirsiniz. Otur ve bekle, çeşitli durumlarda oldukça kullanışlı olabileceği için çok önemli bir komuttur. Üstelik köpeğiniz bu komutu öğrendikten sonra onu eğlendirerek öğretebileceğiniz birçok oyun ve komut daha var. Bu yazımızda kolay ve ödüllendirici bir ders ile nasıl köpeğinize otur ve bekle komutlarını öğretebileceğinizi açıklayacağız.

 

İlk olarak oturmayı öğreterek başlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey ödül maması. Öğrenme süreci boyunca köpeğinizi sık sık mama ile ödüllendirmeniz onu motive edecektir. Bir tane ödül mamasını köpeğinizin başının yukarısına ve biraz arkasına doğru kaldırın. Köpeğiniz burnuyla mamayı takip etmeye çalışırken doğal olarak yere oturacaktır. Köpeğiniz oturduğu anda öğretmek istediğiniz komutu söyleyin, yani “otur” diyin. “Aferin” gibi bir sözle tebrik ettikten sonra ödül mamasını verin, doğru hareketi yaptığını anlayıp mutlu olacaktır.

 

Beklemeyi öğretmek için ilk adımda köpeğinizin otur komutu ile oturması gerekmektedir. Köpeğiniz otururken bir adım geri atın, sizi takip etmek isteyecektir. Bir adım geri atıp bekledikten sonra köpeğinize de “bekle” ya da “dur” komutunu verin. “Dur” gibi kısa bir komut daha kolay anlaşılabilir.Köpeğiniz her beklediğinde onu ödüllendirin ve zamanla daha fazla geri adım atıp uzaklaşarak bekle komutunu tekrarlayın. Zamanla, köpeğiniz beklerse sizin ödülle geri geleceğinizi öğrenecektir. Köpeğiniz her sizi beklediğinde onu mutlu bir şekilde karşılayarak ödüllendirin, ciddi davranırsanız köpeğiniz meraklanıp beklemek yerine sizi takip edebilir.

Yorum yaz

*Zorunlu Alanlar

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.