Yaşlı kedinizin beslenme rehberi

Yaşlı kedinizin beslenme rehberi

Yaşlı kedinizin beslenme rehberi

Her kedi sağlığı için doğal ve besleyici gıdalardan oluşan dengeli ve tam bir diyete ihtiyaç duyar. Özellikle ileri yaştaki kedilerin sağlığını koruyup ve dinç kalabilmesi için diyet içeriklerine ekstra özen gösterilmelidir. Kedinizin değişen ihtiyaçlarından doğru mama tercihine, ileri yaştaki dostunuzun sağlıklı ve mutlu olabilmesi için beslenme rutini hakkındaki tavsiyelerimizi paylaşacağız.


Yaşlı kedilerin spesifik beslenme ihtiyaçları vardır iştahları daha azdır ve daha enerji bakımından yoğun ve kolay sindirilebilir besinlere ihtiyaç duyarlar. Obezite gibi hastalıkları engellemek adına ihtiyaçlara dikkat edilmelidir çünkü yaşlı kediler daha az hareket eder ve genç kediler kadar aktif değillerdir.


İleri yaştaki kedinizin diyeti kaliteli malzemelerle hazırlanmış, kolay sindirilebilir, aynı zamanda vitamin ve mineral bakımından zengin bir içeriğe sahip olmalıdır. Ayrıca, yaşlı kedinizin yağ oranı daha düşük bir diyete ihtiyacı vardır; ancak tercih ettiğiniz mamalar kedinizin enerjik ve sağlıklı olmak için hala günlük olarak ihtiyaç duyduğu faydalı yağ ve proteinleri içermelidir.


Bahsettiğimiz ileri yaştaki kedilere özel beslenme değişiklikleri, kademeli olarak 7 ile 10 yaş aralığında uygulanmaya başlanmalıdır.


Yaş fark etmeksizin her kedinin kaliteli ve doğal bir diyeti hak ettiğine inanıyoruz. Ancak mamanın içeriği, kediniz yaşlandıkça daha dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gereken bir nokta haline geliyor. Kedinizin karaciğer ve böbreklerinin yorulmaması için tercih edeceğiniz mamalarda olabildiğince az toksin olmalıdır. Bu sebeple organik ve doğal bir diyet kedinizin karaciğer ve böbrek sağlığını korumasına yardımcı olacaktır


Vücutlarını serbest radikallerin yıkıcı etkisinden korumak için yaşlı kediler diğer kedilere göre daha fazla antioksidan ve vitamine ihtiyaç duymaktadır. 

 

Diyette değişiklikler yaparken


Yaşlı kedilerin diyetleri genellikle enerji ve besin değeri bakımından daha yoğundur. Bu şekilde zamanla iştahı düşen evcil dostunuz daha az miktarlarda beslenmesine rağmen doyar.


Kediniz yaşlandıkça sindirim sistemleri hassaslaşacaktır. Bu yüzden diyetteki ani değişiklikler yapmak sindirim sistemi rahatsızlıklarına sebep olabilir. Her zaman önerdiğimiz gibi, beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikleri süreçte yavaş yavaş gerçekleştirmek daha sağlıklıdır.


Bazı kediler yaşlandıkça daha az aktif olup kilo almaya yatkındır, bazıları ise yaşlandıkça bu problemin tam tersi ile karşılaşır ve çok daha hızlı şekilde zayıflar. Bu sebeple kedinizin kilosunun bilmeniz ve kontrol altında tutmanız onun diyetini ihtiyaçlarına göre düzenlemenize yardımcı olacaktır.





Yorum yaz

*Zorunlu Alanlar

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.