Yaşlı Köpek Beslemesi

Yaşlı Köpek Beslemesi

Yaşlı Köpek Beslemesi

Her köpek sağlıklı ve dinç olmak için besin çeşitliliği içeren ve dengeli bir diyete ihtiyaç duyar. Daha ileri yaştaki köpeklerin enerji ve sağlıklarını koruyabilmeleri için beslenme ihtiyaçları daha spesifiktir. Bu yazımızda yaşlı köpeğinizin neşesi ve sağlığı için değişen ihtiyaçlarından doğru mama seçimine kadar farklı konularda tavsiyelerde bulunacağız.

 

Yaşlı Köpeğinizin İhtiyaçları

Köpeğiniz 8 yaşından büyük ise  yaşlı köpeklere uygun bir diyete başlayabilirsiniz.

İleri yaştaki köpeklerin vücuduna az toksin alması zararlı maddeleri temizleyen böbrek ve karaciğer sağlığı bakımından oldukça önemlidir. Köpeğiniz için organik ve doğal mamalar tercih edebilirsiniz.

Yaşlı köpekler, serbest radikallerin yıkıcı etkilerinden korunmak için antioksidan ve vitamin değeri yüksek bir diyete ihtiyaç duyar. Vitamin ve antioksidanlar mamaların içerisinde bulunmaktadır, ancak takviye olarak da köpeğinize verebilirsiniz. Özellikle antioksidanlar köpeğinizin günlük hayatını güçleştiren yaşlılık belirtilerini azalttığı için diyete eklenmelidir.

  • Obezite ileri yaştaki köpeklerde sık görülen bir sağlık sorunudur. Fazla kilo yaşlı dostunuzun kalp ve genel sağlığını olumsuz etkilerken artrite sebep olarak hareket etmelerini zorlaştırır..

 

Diyette değişiklik yaparken dikkat etmeniz gerekenler

  • Sadık dostunuz sakinleşip vaktinin daha azını aktif bir şekilde geçirdikçe, daha az kaloriye ihtiyaç duyacaktır. Ancak kalorileri sadece daha az öğün ile azaltmak sağlıklı değildir; köpeğinizin ihtiyacı besin değeri ve çeşitliliği yüksek, farklı bir diyettir.
  • Köpeğiniz yaşlandıkça sindirim sistemi hassaslaşır. Bu sebeple sindirim sistemini zorlamayan bir diyet tercih etmelisiniz. Ayrıca, sindirim sistemi rahatsızlıklarıyla karşılaşmamak için diyette ani değişimlerden kaçınmalısınız, her türlü değişikliği aşamalı olarak yapmalısınız.

Yorum yaz

*Zorunlu Alanlar

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.