Yetişkin Köpek Beslemesi

Yetişkin Köpek Beslemesi

Yetişkin Köpek Beslemesi

Yetişkin Köpeğinizi Besleme Rehberi

Her köpek sağlıklı ve enerjik olabilmek için dengeli, çeşitli besin türleri içeren bir diyete ihtiyaç duyar. Bu yazıda köpeğiniz için sağlıklı bir diyet oluşturmanıza yardımcı olacağız. Köpeğinizin neşeli ve sağlıklı olması için ihtiyaçları, doğru mama tercihi ve günlük öğün sayısı gibi konulara yer verdik.

 

Köpeğinizin beslenme ihtiyaçları

Tüm gerekli besin türlerini içeren, dengeli bir diyet köpeğinizin enerjik ve sağlıklı olmasını sağlar. Köpeğinizin ihtiyaç duyduğu besinler yaşına, hareketliliğine ve sağlık durumuna bağlıdır.

Her köpeğin ihtiyaç duyduğu yapı taşları: protein, karbohidrat, lif, yağ, vitamin, mineral ve sudur. Bu yapı taşları hücrelerin yenilenmesi ve onarımının yanı sıra köpeğinizin fiziksel ve zihinsel sağlığında da önemli rol oynar. Yemek, köpeğinizin sistemlerini çalıştıran, aktif tutan yakıttır.

 

Beslenme rutini oluşturun

Sindirim, beslenme rutin hale geldiğinde kolaylaşır. Ayrıca, köpeğinizin mamasını sakin ve sessiz bir ortamda bulundurursanız daha mutlu ve rahat olur.

Çoğu köpek tek öğün yerine günde 2 öğün yemeyi tercih eder, az besini sindirmek her zaman daha kolaydır.

 

Dinlendirici bir ortam

Sindirim en etkili şekilde dinlenirken gerçekleşir. Köpeğinizin mamasını yedikten sonra en az bir saat dinlenmesi sağlıklıdır.

Birden fazla köpeğiniz varsa, hepsini kendi hızlarında yemeye teşvik edin; köpekleriniz hızlı yeme yarışına girebilir ve sağlıklı sindirim için buna uygun ortam oluşturmamaya özen gösterin.

 

Diyette değişiklikler yaparken dikkat edin

Köpeğinizin diyetinde; mama türü, miktarı, beslenme zamanı gibi konulardaki değişiklikleri aşamalı olarak uygulayın. Diyetteki ani değişiklikler mide bozukluklarına sebep olabilir. Diyetteki her türlü değişikliği, 4-5 günlük bir süreçte gerçekleştirebilirsiniz. Mesela kullandığınız mamayı değiştiriyorsanız ilk olarak köpeğinizin halihazırda tükettiği mamaya yeni mamadan azar azar katabilirsiniz.

 

Sağlıklı ve çeşitli besinler

Köpeğinizin sindirim problemleri ve besin alerjilerine dikkat ederek ve kademeli bir şekilde diyetindeki mamaları çeşitlendirebilirsiniz. Bu sayede köpeğiniz çeşitli lezzetlerin tadını çıkarırken ihtiyaç duyduğu farklı besin türlerini farklı mamalardan alabilir.

    Yorum yaz

    *Zorunlu Alanlar

    Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.